20 Haziran 2011 Pazartesi

9. Tarih, kültür, mekan

Elbette siz sadece yiyip içip miskinlik eden bezgin ve cahil turistlerden değilsiniz. Bilirsiniz bu tip turistlere eğer yabancıysa o ülkenin ismi kullanılarak ……. köylüsü diye hitap edilir. Mesela “şunlara bak abi, bunlar Almanya’nın köylüsü, ye-iç başka şey bilmezler” cümlesinde kullanıldığı gibi. Eğer yerli turistse çeşitli iri kıyım hayvan adları ön ek olarak kullanılabilir. Şimdi siz bunlardan olmadığınızı net bir şekilde göstermelisiniz. Nasıl mı?
En yakın tarihi kalıntıya, büste heykele yanaşarak tabi. Bu fotoğraflar tüm tatil maceranızda kilit rol oynar. Heykele arkadan sarılmalı, üzerine oturmalı pozlar dahi iş görse bile çok tercih edilmemelidir. Bunun yerine heykelle samimi ve aynı zamanda ne kadar sevimli olduğunuzu gösteren fotoğraflar tercih edilebilir.


 
Yada sanki o dönemin tarihi yada sanatı hakkında bir bilginiz varmışcasına söylendiğiniz aşağıdaki poz ideal olabilir. Fakat üste seviye bir pozdur ve ayna karşısında en az 14 saatlik çalışma gerektirir başarılı olmak için


 
Eğer poz verebilecek kadar bile bu konuda bilgi sahibi değilseniz, "taş işte yau" seviyesindekiler en azından aşağıdaki gibi onu ciddiye aldığınızı gösteren bir tavır takınabilir.Bu pozu uygulamanın püf noktası, normalde tüm o pahalı arabalara, cep telefonlarına yada bir çırpıda tüm işinizi gören aletlere bakarken söylediğiniz  "abi adamlar yapmış yau" tümcesini içinizden geçirmenizdir. Çok basit deneyin!

Eğer birisini anladığınızı yada anlamasanız dahi en azından onu ciddiye aldığınızı gösteren bir duruş sizin için zorlayıcıysa, üzerinde fazla vakit harcamadan (zira sırada fotorğaf için bekleyen çok turist vardır) en kolay yaptığınız ve özellikle ofiste yöneticilere karşı sıkça kullandığınız o “hararetle seni dinliyorum” pozunu takının. Hiç yoktan iyidir. Aşağıda bu poza bir örnek bulabilirsiniz.
Tabi hatırlatmakta fayda var tüm bunlar olurken güneş gözlüğü karede bir yer teşkil etmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder